Eπιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Εισαγωγή στη 3D εκτύπωση»

3D Printing

H ΔΔΕ Αργολίδας και ο Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών διοργάνωσαν επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Εισαγωγή στη 3D εκτύπωση». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/06/2023 στο εργαστήριο πληροφορικής του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου 09:00 – 12:00 με επιμορφωτές τον Κο Λέων Προκόπη και Κο Παταρίδη Γεώργιο.

Η 3D εκτύπωση είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή φυσικών αντικειμένων από σχέδια που έχουν σχεδιαστεί σε ψηφιακό περιβάλλον. Αυτό γίνεται μέσω ενός 3D εκτυπωτή, μιας συσκευής που λιώνει υλικά, όπως π.χ. πλαστικό ή σιλικόνη, σε επαναλαμβανόμενο στρώμα για να δημιουργήσει το σχέδιο. Στόχος της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν η γνωριμία με την 3D εκτύπωση και πως αυτή μπορεί να ενταχθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παρουσιάστηκε αναλυτικά ο τεχνικός εξοπλισμός με δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης καθώς στο χώρο του εργαστηρίου υπήρχε 3d εκτυπωτής. Επίσης παρουσιάστηκε η πλατφόρμα σχεδίασης 3D μοντέλων, καθώς και ο τρόπος συνεργατικής σχεδίασης και ελέγχου του εκπαιδευτικού σε επίπεδο τάξης-τμήματος-μαθητών με καλές πρακτικές σχεδίασης.


Θερμές ευχαριστίες στην  περιφερειακή ενότητα Πελοποννήσου για την προμήθεια 3D εκτυπωτή στη ΔΔΕ Αργολίδας, όπως επίσης και το 2ο ΓΕΛ για την παραχώρηση του εργαστηρίου πληροφορικής και τη χρήση του εξοπλισμού του για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.