“Δημιουργίες” με τη γλώσσα προγραμματισμού Python

Την περίοδο από τις 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2024, διαπραγματευτήκαμε τα μυστικά της γλώσσας προγραμματισμού Python σε ένα συναρπαστικό σεμινάριο διάρκειας 18 ωρών που οργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια μέσου του Υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών(Υ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Κου Παταρίδη Γεωργίου στο εργαστήριο πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου. Υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Κου Ξηνταρόπουλου Φώτη, οι 17 συμμετέχοντες μαθήτριες και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορα σχολεία του νομού, ανακάλυψαν τον ευρύ κόσμο του προγραμματισμού και τη δημιουργική δύναμη της Python.

 

 

 

 

 

 

 

Τα μαθήματα κάλυψαν θέματα όπως οι βασικές δομές δεδομένων, οι συναρτήσεις, οι εντολές ελέγχου, και άλλες προγραμματιστικές αρχές. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε πρακτικές ασκήσεις, ενισχύοντας έτσι τις δεξιότητές τους. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την πρωτοποριακή αυτή εκπαιδευτική πρωτοβουλία και το πώς ενισχύει τις δεξιότητές τους στον τομέα της τεχνολογίας. Το σεμινάριο αποδεικνύει ότι η εκμάθηση της Python μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα και προσιτή για όλους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στο χώρο του προγραμματισμού.

 

   

 

Ευχαριστούμε τον Κο Ξηνταρόπουλο καθηγητή του Institut Le Rosey Ελβετίας, για την πρωτοβουλία, την εθελοντική συνεισφορά, για την εξαιρετική του διδασκαλία και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαθητών. Ανυπομονούμε για το μέλλον και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την κοινότητα του προγραμματισμού.