Οδηγίες για τη διαγραφή μηνυμάτων από το webmail

Αξιότιμοι/ες  κύριοι/ες, φίλοι εκπαιδευτικοί καλημέρα,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία διαγραφής μηνυμάτων από το webmail καθώς και για τις ένδειξης που υπάρχουν στο γραμματοκιβώτιο σας σχετικά με την πληρότητα του χώρου του.

Όταν συνδέεστε στο webmail (στη σελίδα https://webmail.sch.gr) και αφού μεταβείτε στα Εισερχόμενα σας, στο επάνω μέρος εμφανίζεται η ένδειξη για τον χώρο του γραμματοκιβώτιου σας. Αν η ένδειξη αυτή περιλαμβάνει μια κόκκινη λωρίδα σημαίνει ότι είναι γεμάτο το γραμματοκιβώτιό σας. Στην περίπτωση αυτή δεν θα λαμβάνετε νέα μηνύματα στο γραμματοκιβώτιο σας, μέχρι να  διαγράψετε μηνύματα, εξασφαλίζοντας ελεύθερο χώρο.  Είναι απαραίτητο επομένως, να  ελέγχετε συχνά το μέγεθος του γραμματοκιβωτίου σας, για να αποφύγετε διακοπή λήψης αλληλογραφίας.

Υπάρχουν δύο τρόποι διαγραφής των μηνυμάτων σας, στο webmail, με βάση την ρύθμιση που έχετε κάνει στις επιλογές αλληλογραφίας:

  1. Με σήμανση των μηνυμάτων ως Διαγραμμένα και έπειτα Οριστική Διαγραφή

Για να διαγράψετε τα μηνύματα που δεν χρειάζεστε συνιστούμε  την παρακάτω διαδικασία για δική σας διευκόλυνση. Βεβαιωθείτε  ότι εμφανίζεται η επιλογή “Απόκρυψη Διαγραμμένων” στο επάνω δεξιά μέρος της σελίδας.  Αν δεν εμφανίζεται η επιλογή αυτή θα πρέπει να επιλέξετε το σύνδεσμο «Εμφάνιση διαγραμμένων» ώστε να εμφανισθεί .

Αφού επιλέξετε τα μηνύματα που επιθυμείτε να διαγράψετε και πατήσετε αρχικά Διαγραφή, τότε θα εμφανιστούν τα μηνύματα που θέλετε να διαγράψετε με σήμανση μια γραμμή πάνω τους. Στη συνέχεια επιλέγετε το σύνδεσμο  Οριστική Διαγραφή, ώστε να διαγραφούν πλήρως τα διαγραμμένα μηνύματα σας και να ελευθερωθεί ο διαθέσιμος χώρος.

  1. Διαγραφή με μεταφορά στον κάδο.

Στην περίπτωση αυτή με τη διαγραφή τα μηνύματα μεταφέρονται στον κάδο (Trash) χωρίς να προηγείται η σήμανση με την γραμμή που αναφέρθηκε στην προηγούμενη ενότητα.

Επιλογή της μεθόδου διαγραφής.

Η μέθοδος διαγραφής είναι επιλογή του κάθε χρηστή. Μπορεί ο χρήστης να επιλέξει τον ένα τρόπο λειτουργίας ή τον άλλο από τους πιο πάνω. Έτσι μπορείτε μέσα από τις επιλογές της αλληλογραφίας στην ενότητα «Διαγραφή και Μεταφορά Μηνυμάτων»  να επιλέξετε «Όταν διαγράφονται μηνύματα, να μεταφέρονται στον φάκελο διαγραμμένα αντί να χαρακτηρίζονται ως διαγραμμένα». Με την επιλογή αυτή μπορείτε να έχετε με την διαγραφή μεταφορά των μηνυμάτων στον κάδο (Trash).

Σημειώνουμε  ότι:

  • Η διαδικασία της διαγραφής θα πρέπει να γίνεται για όλους τους φακέλους του γραμματοκιβωτίου σας εκτός από τους φακέλους Archive (αυτός ο φάκελος κρατάει αντίγραφα ασφαλείας των emails σας και δεν μετράει στον χώρο του γραμματοκιβωτίου σας) και τον φάκελο Trash (όπου ισχύει η αυτόματη διαγραφή τους μετά από 30 μέρες). Δείτε σχετικά στο http://www.sch.gr/59/%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1-13#content).
  • Το ποσοστό που δίνεται στο πάνω μέρος του webmail αντιστοιχεί στην διαθεσιμότητα του χώρου της γραμματοθυρίδας σας. Διευκρινίζουμε ότι  είναι το ποσοστό που καταλαμβάνουν τα μηνύματά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο γραμματοκιβώτιό σας και όχι ο ελεύθερος χώρος που απομένει. Όταν ο χώρος που καταλαμβάνει το γραμματοκιβώτιο σας πλησιάζει στο όριο του, η λωρίδα ένδειξης σημειώνετε με κίτρινο ή κόκκινο χρώμα, για να προκαλέσει την προσοχή σας.
  • Αν το γραμματοκιβώτιο σας έχει πληρότητα 100% μπορείτε να βρείτε τα μηνύματα σας στο φάκελο του ιστορικού (Archive). Προσοχή όμως γιατί εκεί διατηρούνται μόνο για 10 ημέρες. Μπορείτε , αφού λύσετε το πρόβλημα του χώρου στο γραμματοκιβώτιο σας, να  μεταφέρετε τα χρήσιμα μηνύματα στο φάκελο των εισερχομένων.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας  και την εμπιστοσύνη σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

——————————————————————-

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Τηλέφωνο:  801-11-801-81

e-mail: info@sch.gr